03. 07. 2024

Obisk ministrice za zdravje v Bolnišnici za otroke Šentvid pri Stični

V torek, 2. 7. 2024 je ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel obiskala Bolnišnico za otroke Šentvid pri Stični (BOŠ), kjer so jo sprejele direktorica Tanja Smrekar, strokovna vodja Irena Štucin Gantar in pomočnica direktorice za zdravstveno nego Jana Ostanek.

Na delovnem kosilu so se pogovorile o delovanju BOŠ, širitvi obstoječih dejavnosti in načrtih za gradnjo, spregovorile pa so tudi o možnih rešitvah glede bolnišnične lekarne. Nato si je ministrica ogledala obstoječe prostore bolnišnice in se pomudila tudi na gradbišču novega objekta. Ko bo ta končan, bo BOŠ dobila trideset dodatnih postelj, s čimer se bo izboljšala oskrba otrok, izvajali pa bodo lahko tudi dodatne aktivnosti v že obstoječih programih (npr.: šola zdravega načina življenja, terapevtska obravnava otrok z motnjami v razvoju). Hkrati bodo zaposleni dobili ugodnejše pogoje za delo, saj je nov objekt zgrajen po zadnjih tehničnih smernicah za zdravstvene objekte. Poleg namestitvenih kapacitet in ambulant bo velika pridobitev sodobna kuhinja z veliko jedilnico. Za potrebe praktičnega izvajanja bodo kuhinjo dobili tudi otroci, kjer bodo lahko sami ustvarjali in se učili pripravljati zdrave obroke.

V BOŠ smo se obiska zelo razveselili, saj smo osebno lahko ministrici predali naše uspehe kakor tudi načrte za prihodnost.