05. 04. 2022

Odkritje temeljnega kamna za nov bolnišnični objekt

V petek, 1.4.2022 je bil za našo bolnišnico izredno lep in pomemben dan.

Na delovnem srečanju sta nas obiskala predsednik vlade Janez Janša in minister za zdravje Janez Poklukar.

Ob tej priložnosti je potekalo odkritje temeljnega kamna za nov bolnišnični objekt, ki nam bo prinesel skupaj 71 bolniških postelj na 3200 kvadratnih metrih. Vse prisotne so nagovorili predsednik vlade Republike Slovenije, Janez Janša, v. d. direktorja Bolnišnice za otroke, Tanja Smrekar ter minister za zdravje, Janez Poklukar.

Kratke slovesnosti so se udeležili tudi predstavniki Občine Ivančna Gorica ter župan g. Dušan Strnad, predsednik nadzornega sveta BOŠ ter zaposleni v Bolnišnici za otroke. Blagoslov je opravil šentviški župnik, Izidor Grošelj. Prireditev je povezovala Dragica Šteh. Pri organizaciji dogodka so pomagali tudi gasilci iz Gasilskega društva PGD Radohova vas ter Združenje šoferjev in avtomehanikov Slovenije, ZŠAM Ivančna Gorica. Vsem iskrena hvala.

Kot je dejal minister za zdravje, g. Janez Poklukar:  »Na otrocih svet stoji, zato je prav, da za njih tudi ustrezno poskrbimo.«

Veseli, ponosni in hvaležni smo, da nam bo temeljni kamen dal pogoje, da bomo lahko svoje poslanstvo uresničevali tudi v prihodnje.

 

Celoten kolektiv BOŠ