13. 10. 2022

FILMSKI VEČER – Projekt Film v bolnici

Pridružili smo se projektu Film v bolnici, ki ga organizira Kinodvor v okviru mednarodnega projekta. Preko spletne platforme, Film v bolnici, nudijo dostop do kakovostnih filmov, različnih dolžin, zvrsti in žanrov ter za različne starostne skupine otrok in mladostnikov, ki se zdravijo v bolnišnicah.

Danes smo si, preko omenjene platforme, ogledali toplo in duhovito zgodbo o odraščanju in prijateljstvu z naslovom: Nenavaden teden s Tesso. V filmu nastopata mlada in nadobudna Tessa in Sam vsak svojim problemom, ki ga skušata tekom filma vsak na svoj način razrešiti. Na koncu ugotovita, da je bolje uživati življenje, zbirati spomine in preživeti čim več skupnih trenutkov s svojimi najbližjimi, kot pa se bati neznanega v prihodnosti.

Ob koncu smo se pogovorili o vsebini filma, o tem kako pomembno je biti kritičen gledalec in izbirati kakovostne vsebine na vseh zaslonih s katerimi pridemo v stik. Ni pomembno samo koliko časa preživimo pred zasloni, ampak tudi kakšnim vsebinam smo izpostavljeni.

Več o: